Лечение

Как протича лечението

Ø      Препоърчително е преди да запишете час за първа консултация да се запознаете с принципите на Натуралната хигиена, както и с метода за лечение и системата за хранене, разработени от д-р Гайдурков и описани в книгите му “Човешкото хранене” и “Горещи теми в храненето”.

Ø      Необходимо е на първо място да сте убедени, че бихме могли да ви помогнем. След като сте сигурни, че желаете да спазвате подобен стил на хранене и физическа активност, можете да се обадите по телефона, за да си запазите час за консултация с д-р Гайдурков.

Ø      Часове за консултация се записват само в обявеното работно време. За актуалното ни работно време, както и за неработните и почивни дни през годината можете да се информирате от страницата ни в интернет.

Ø      Когато вече имате уговорен час за първа консултация, е препоръчително да се направят посочените на сайта ни изследвания. Необходимо е също така в деня на консултацията да носите всички документи, свързани с историята на Вашето заболяване. Носете също така и описание на актуална лекарствена терапия (име на лекарството и дозов режим).

Ø      След записване на час за консултация е важно да имаме Ваш актуален телефонен номер, на който винаги да можем да ви намерим в случай, че настъпят промени, за които трябва да бъдете уведомени или ако е необходимо да променим първоначално записаният Ви час. Важно е също да отговаряте винаги на нашите повиквания, когато предварително потвърждаваме вашия час по телефона. Ако не успеем да се свържем с вас по никакъв начин, вие ще пропуснете записания час, а ние ще дадем възможност на друг пациент да се възползва от този час. Когато пропуснете вече записан час Вие отново можете да се свържете с нас и да запишем нов такъв за друг ден.

* * *

Всяка консултация е с продължителност между 40 и 50 мин. За да имате максимална полза, бъдете максимално конструктивни!

В първата среща – това е времето, в което можете да опишете вашите оплаквания и диагностицирани заболявания. Да покажете медицинската документация, с която разполагате, да изложите точно досегашната терапия (лекарства и т.н.). След това лекарят евентуално може да назначи допълнителни изследвания и при нужда да направи общ физикален преглед. След това предстои да предложи хранителна програма за ребаланс, която ще обсъдите заедно. Следва време (около 10 мин.), в което тази програма ще бъде обработена компютърно и след това още веднъж ще бъде обсъдена с Вас в окончателния й вид. Накрая ще планирате тактиката за следващите лечебни стъпки.

Моля, концентрирайте се върху проблема, а не върху странични житейски истории. По този начин времето ще бъде оползотворено максимално ефективно за Вас.

Ø      Консултацията и изготвянето на индивидуалната разтоварителна програма се заплащат по актуалните цени, достъпни в сайта ни и обявени в приемната.

Ø      Препоръчително е с изготвянето на разтоварителната програма да си запишете час за втората и третата консултация с д-р Гайдурков. Часове за консултация се записват само в обявеното на сайта ни работно време. Преди втората консултация не е необходимо да се правят нови изследвания.

Ø      При второто си посещение не забравяйте да донесете изготвената при първата консултация програма!

Ø      При втората консултация се изговя програма за ЗАХРАНВАНЕ, при която организмът възстановява нови здрави тъкани. В разстояние на 10 дни се включват постепенно по Ваш избор термично обработени зеленчуци, зърнени и бобови варива. Захранването е период, през който лечебният процес продължава.

Ø      Консултацията и изготвянето на индивидуалната програма за захранване се заплащат по актуалните цени, достъпни в сайта ни и обявени в приемната.

Ø      Часове за консултация се записват само в предварително обявеното на страницата ни в интернет работно време.

Ø      Преди да се състои третата консултация е препоръчително да се направят нови контролни изследвания на всички показатели, които преди това са били извън норма.                                                     

Ø      При третата консултация се изготвя ИНДИВИДУАЛЕН СТИЛ НА БАЛАНСИРАНО ХРАНЕНЕ, което да гарантира оптималния баланс на храните, така че да не се връщат старите заболявания. В този етап се включват в умерено количество и подходящи съчетания животински продукти (млечни, яйца, меса).

Ø      Не забравяйте при това посещение да носите със себе си изследванията, направени преди започване на разтоварителната програма, новите контролни изследвания, както и програмите за разтоварване и захранване!

Ø      Консултацията и изготвянето на индивидуалната програма за стил на балансирано хранене се заплащат по актуалните цени, достъпни в сайта ни и обявени в приемната.

***

Ø      В определени случаи, когато има полиорганна патология или напреднало заболяване на даден орган с включена схема на лекарствена терапия, при първата консултация може да се изготви индивидуална програма за ЛЕЧЕБНО ХРАНЕНЕ (омекотен вариант, при който се съчетават разтоварване на организма и хранителен ребаланс), която включва петте групи човешки храни – плодове, зеленчуци, срови ядки, зърени и бобови варива.

Ø      Необходимо е в деня на консултацията да носите всички документи, свързани с историята на Вашето заболяване, както и резултатите от изследванията, публикувани на сайта ни. Носете също така и описание на актуална лекарствена терапия (име на лекарството и дозов режим).

Ø      Консултацията и изготвянето на индивидуалната програма за лечебно хранене се заплащат по актуалните цени, достъпни в сайта ни и обявени в приемната.                                                                             

Ø      След изтичането на програмата се изготвя ИНДИВИДУАЛНА ПРОГРАМА ЗА СТИЛ НА ХРАНЕНЕ, като е необходимо  да се направят контролни изследвания на показателите, които са били извън норма.

Ø      Не забравяйте при второто си посещение да носите изследванията, направени преди започване на хранителния режим за лечебно хранене, новите контролни изследвания, както и изготвената при първата консултация програма!

Ø      Консултацията и изготвянето на индивидуалната програма за стил на балансирано хранене се заплащат по актуалните цени, достъпни в сайта ни и обявени в приемната.

* * *

Ø      Препоръчително е с профилактична цел поне веднъж в сезон да се повтаря разтоврителната програма, като нейните продължителност и вид са индивидуално съобразении.

Ø      Когато има хронично заболяване, което касае по-продъложително лечение, трите стъпки могат да се повтарят според ресурса на организма и естеството на заболяването и по-често, като продължителността и обхвата конкретната програма е съобразена с новото състояние.

***

Ø      Предварително обявените часове за консултация са ориентировъчни. Стараем се да ги спазваме, но в същото време и да обърнем необходимото внимание на всеки. Продължителността на всяка от консултациите е между 40 и 50 min, в зависимост от конкретния случай. Молим Ви да проявите разбиране при евентуално забавяне!

Ø      Консултативен център “САНИТАС” не работи с Националната здравноосигурителна каса!

Ø      Можете да се обърнете за съвет към екипа ни по телефона в обявеното на сайта ни работно време, както и по всяко време по електронен път, но Ви съветваме първо да прочетете внимателно изготвената специално за Вас индивидуална програма – постарали сме се максимално кратко и ясно да обясним всичко, към което да се придържате, докато я спазвате!

1 коментар за “Лечение

  1. Silvia

    Добър ден,

    Бихте ли споделили адресът на уеб-сайта на Консултативен център “САНИТАС“?
    Благодаря Ви предварително и приятен ден!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s