НОВА КНИГА!

unnamed

Излезе от печат, в превод от немски, книгата на Хайнц Фарнер „Гладуването като терапия. Физиология и патофизиология, методика, индикации и протичане,  психологически аспекти“.

Предговор към българското издание – от д-р Гайдурков.

За първи път на български език родният читател разполага с научен труд  (а не научно-популярна литература), касаещ темата за лечебното гладуване. В строго научен протокол и в дълбочина българският читател професионално може да се запознае със същността, дълбоките и интимни механизми, протичащи в човешкия организъм при лечебно гладуване. Подробно и систематично е предадена физиологията и патофизиологията на тези процеси. Описана е методиката  на гладолечението, неговите индикации, клинично и параклинично протичане и проследяване, контраиндикациите, както и психологическите му аспекти.

Особено ценно в практически план  е изложението по нозологични единици и регистрирането на лечебния ефект при отделните заболявания. Незаменими и ценни са множеството проследени конкретни клинични случаи, защото знаем, че опитът и живият пример са най-добрите учители, от които можем да почерпим знание,  мъдрост и практическо умение.

Поради липса на строго научна литература, доскоро у нас на гладолечението се гледаше като на своебразен вид парамедицина, особено сред професионалните среди.

Настоящият  труд идва да коригира тази представа и да запълни празнината в медицинското образование и практика.

Книгата ще може да намерите в книжарници „Хеликон“, „Сиела“, книжен пазар пл. „Славейков“, както и в кабинета на център „Санитас“, ул. „11-ти август“ 13 (11-14ч. и 16-19ч.).

 

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s